Fladedækkende induktion gør det muligt enten at anvende få store eller flere mindre gryder/pander på samme kogezone. Dette gør fladedækkende induktion velegnet til både kogning af større portioner og til brug i f.eks. diætkøkkener eller á la carte, hvor mange små portioner skal tilberedes.
Varianten med de kvadratiske induktionskogezoner giver tilsvarende fordelen af at kunne benytte et større sortiment af grydestørrelser og pandediametre, da gryder og pander, der er lidt større end zonen, stadig kan optage effekt fra hjørnerne af zonen.
Er man vant til massekogeplader, er dette en veloplagt suppleant.
Kogezonen har en grydesensor og en effekt på 5 kW pr. zone.
Hele stellet er fremstillet af rustfrit stål så kogebordet kan rengøres nemt og hygiejnisk. Med en frihøjde på 300mm under kogebordet er der plads til nem rengøring af gulvet under kogebordet.
Induktion er den mest energibesparende af de kendte teknologier for kogeborde og giver store besparelser i forhold til andre opvarmningsmetoder.
Induktion udvikler varmen direkte i kogegrejets bund, og der bruges derfor ikke energi til opvarmning af kogepladerne, ligesom der heller ikke forbruges energi, når gryden er fjernet fra induktionszonen. Derved reduceres varmeudstrålingen og varmetabet til omgivelserne væsentligt.
Dette medfører både et bedre arbejdsklima og økonomiske fordele, da behovet for ventilation i køkkenet mindskes tilsvarende.
Induktion har med velegnede gryder en virkningsgrad på op til 90% og med 5 kW spoler opvarmes 1 liter vand til kogepunktet på 1 1/2 minut. Varmetilførslen reguleres trinløst og justeringer påvirker omgående temperaturen på indholdet i gryden.