Med en frihøjde på 600 mm mellem gulv og gryde, kan grydens indhold tømmes over i beholdere, som står på løftevogne.
Gryderne har et hængslet låg i rustfrit stål. Alle gryder med røreværk er som standard udstyret med et praktisk inspektionshul med tilhørende låg.
Dette anvendes, når der skal tilsættes ingredienser, mens røreværket kører, f.eks. jævning og er uundværligt i næsten alle køkkener.
Røreværket i gryden sparer kræfter og tid, dels fordi omrøring kan foregå automatisk, men også fordi øget omrøring letter tilberedningen af mange retter.
Det integrerede røreværk gør det også muligt at holde grydens låg lukket, hvilket holder på varme og damp i gryden. Dette sparer store mængder energi samtidig med at damp og varme i køkkenet reduceres.
Røreværktøjet er altid let tilgængeligt og man kan åbne låget og kontrollere grydens indhold eller tilføre ingredienser.
Skraber på røreværktøjet reducerer risikoen for, at maden brænder fast og letter dermed også rengøringen.
Den øverste kant på gryden er uopvarmet og isoleret fra dampkappen. Herved mindskes varmeudstrålingen og der spares energi, samtidig med at risikoen for forbrændinger på underarmene minimeres.
Yderligere sikrer denne konstruktion at maden ikke brænder på i grydens udløbstud når gryden tømmes, hvilket ville reducere kvaliteten og øge rengøringstiden.
I displayet vises den faktiske madtemperatur, men et tastetryk giver adgang til visning og ændring af den ønskede temperatur. Denne indstilles hurtigt og præcist mellem 1-120°C. Varmetilførslen styres automatisk, så den ønskede madtemperatur opnås.
Når varmetilførslen reguleres efter madtemperaturen, sikres det, at den ønskede madtemperatur opnås og opretholdes, samtidig med at brugeren kun behøver tildele gryden et minimum af opmærksomhed.
For at undgå påbrænding og muliggøre skånsom opvarmning kan varmetilførslens intensitet justeres i dynamiske trin fra 1 til 9. Disse trin styrer indergrydens temperatur i forhold til madens temperatur. Ved en lav værdi er opkoget skånsomt, men langsomt.
Ved en høj værdi er det mindre skånsomt, men hurtigt. Dette giver en nem og sikker opvarmning af f.eks. mælkeprodukter.