Den øverste kant på gryden er uopvarmet og isoleret fra dampkappen. Herved mindskes varmeudstrålingen og der spares energi, samtidig med at risikoen for forbrændinger på underarmene minimeres.
Yderligere sikrer denne konstruktion at maden ikke brænder på i grydens udløbstud når gryden tømmes, hvilket ville reducere kvaliteten og øge rengøringstiden.
Med en gryde på fire hjul åbner sig nye muligheder for anvendelse af kipgryder. Den kan f.eks. anvendes som midlertidig, ekstra kapacitet, deling mellem flere køkkener/afdelinger eller anvendes til transport af tilberedt mad.
I køkkener med begrænset plads kan gryden hentes fra lageret til køkkenet, når behovet opstår. Derfra kan den flyttes ud til serveringen og efterfølgende tilbage til køkkenet for rengøring.
Dette sparer plads i køkkenet og gør anvendelsen mere fleksibel, uden at gå på kompromis med grydens funktionalitet.
Varmetilførslen styres nemt med en drejeknap.
Vandhanen for enkel påfyldning af vand i gryden til madlavning og rengøring.